2012-09-25 ساعت 09:18
(2012-09-25 ساعت 03:06)mml نوشته:واقعا از وقتی که گذاشتین و جواب کاملی که دادین ممنونم(2012-09-24 ساعت 10:02)ehsanaliani نوشته: من در حال حاضر در شيكاگو هستم و تا يك ماه آينده به ايران ميرم و براي نوروز مجددا يك سفر به شيكاگو دارم. آيا ميتونم همون زمان همه پول رو همراه خودم منتقل كنم و فقط در فرم I-94 مقدارش رو گزارش بدم يا اينكه از همين امروز بايد به مجوز OFAC فكر كنم؟
جواب این سؤال شما رو مختصراً در پست قبلی ام دادم، احسان خان عزیز! ولی برای روشن تر شدن موضوع و استفاده احتمالی بقیه اعضاء، با جزئیات بیشتری عرض می کنم:
اگر الان با ویزای مهاجرتی/گرین کارت در آمریکا حضور دارید (که به نظر میاد با اقامت از طریق ازدواج مهاجرت کردید)، یک U.S. person حساب می شید و دیگه اجازه هیچ گونه معامله تجاری در ایران رو ندارید. تنها برای اموالی که از قبل از مهاجرت به آمریکا داشتید یا در حال حاضر به شما به ارث رسیده، با اخذ مجوز از OFAC، اداره کنترل اموال خارجی، می تونید این اموال رو به فروش برسونید و پولش رو به به صورت حواله/پول همراه مسافر به آمریکا بیارید.
اگه فروش آپارتمان قبل از اولین ورود شما به آمریکا بوده، ایرادی نداره و مشکلی از بابت نقض قوانین تحریم ندارید، ولی در فرم های بانکی که در آمریکا برای اطلاع به بانک در مورد حواله از ایران استفاده می شه، از شما گواهی می گیرند که این پول ناشی از فروش اموال در ایران نیست! بنابراین متأسفانه برای اینکه دهن بانک رو ببندید، من پیشنهاد می کنم باز هم از OFAC راهنمایی بگیرید و طی نامه/ایمیل ازشون بپرسید که آیا برای وضعیت شما هم نیاز به مجوز هست یا خیر و جواب مکتوب یا پرینت جواب ایمیلی رو به بانک ارائه کنید. از همین جواب، می تونید به عنوان مستندی در فرودگاه برای نشان دادن قانونی بودن پول همراه خودتون هم استفاده کنید.
در صورتی که بعد از اولین ورود به آمریکا، آپارتمانتون رو در ایران فروختید، متأسفانه و ناخواسته در پروسه فروش این آپارتمان، قوانین تحریم رو چند بار نقض کردید:
1. فروش ملک در ایران
2. استفاده از خدمات بنگاه معاملات ملکی
3. استفاده از خدمات دفترخانه اسناد رسمی
4. استفاده از خدمات بانکی ایرانی برای نقد کردن چک
5. داشتن حسابی به نام خودتون در یک بانک ایرانی و واریز پول به این حساب
که همه موارد بالا تحت عنوان کلی "انجام معاملات تجاری" مشمول تحریم هست!
در این صورت، سریعاً نامه ای به OFAC بنویسید و علت بی اطلاعی خودتون رو با هر دلیل و مدرکی که دارید بهشون ارائه کنید و کلیه مراحلی که تا به حال انجام دادید رو براشون شرح بدید: نام خریدار، نام و آدرس بنگاه، نام و آدرس دفترخانه، نام کسی که احیاناً بهش وکالت نامه دادید که این کار رو در ایران براتون انجام بده، کپی وکالت نامه (و ترجمه)، کپی سند آپارتمان به همراه ترجمه، کپی قولنامه (و ترجمه)، بانکی که چک فروش رو نقد کردید و اطلاعات حسابی که پول رو بهش واریز کردید، نام و آدرس صرافی ای که قصد دارید برای خرید حواله بهش مراجعه کنید و در آخر هم شماره حسابی که پول رو در آمریکا به اون حواله خواهید کرد. با هر شیوه ای که مناسب می دونید این موضوع رو ازشون درخواست کنید که به این علت که از قوانین آگاه نبودید و تعمدی در نقض قوانین نداشتید، از سر تقصیرات شما بگذرند و به شما مجوزی بدن که بقیه مراحل رو حداقل با رعایت مقررات قانونی انجام بدید.
سعی کنید نامه ای کاملاً اداری و مستدل بنویسید و هر مدرکی که دارید رو بهش ضمیمه کنید. اگر برای نوشتن این نامه مشکل دارید، از وکیل کمک بگیرید (با جستجو در اینترنت هم می تویند تعدادی وکیل که سابقه انجام چنین خدماتی رو برای ایرانی ها دارند پیدا کنید).
متأسفانه در این وضعیت، از قبل هیچ جواب روشنی برای درخواست شما وجود نداره و تنها راه چاره، امیدواری و خوش بینی برای دریافت مجوز هست.